BD Plast

Plastföretaget BD Plast startades 2015 och är en del av BabyDan-koncernen. BD Plast ska göra BabyDan självförsörjande inom produktion av plastdelar till BabyDans säkerhetsgrindar och små säkerhetsprodukter. Det är BabyDans ambition att bli så självförsörjande som möjligt för att kunna skapa en miljövänlig produktion.

Produktion 24/7

Vi producerar 99 timmar i veckan dygnet runt

calendar-3

320 multilås

Vi kan i genomsnitt producera 320 påsar BabyDan multilås med 2 multilås i varje påse i timmen

tools-hammer-hold

1300 hörnskydd

Vi kan i genomsnitt producera 1300 BabyDan hörnskydd i timmen

power-tools-wood-cutter-1

Återvinning

Vi återvinner och återanvänder 97 % av plasten i vår produktion

ecology-globe-hand

Robotstyrning

Större delen av våra monterings- och produktionsmaskiner är robotstyrda

robot

Grönt i alla led

Vi använder endast grön energi från danska vindkraftverk

ecology-globe-house

Hur producerar BD Plast?

Fabriken har optimerade faciliteter och de senaste robotstyrda produktionsmaskinerna till gjutning av små plastkomponenter och säkerhetsprodukter.

Det kan vara svårt att förstå vad det egentligen betyder. Men föreställ dig massor av stora våffeljärn som har formar till små plastdelar i stället för formar till hjärtformade våfflor. Det kan exempelvis vara handtaget på en BabyDan säkerhetsgrind eller våra BabyDan multilås.

När de olika delarna har formats ska de sättas samman till exempelvis BabyDans multilås. Den uppgiften klarar några av våra robotar. Varje robot har sin egen uppgift och det kan vara allt från att sätta ihop flera plastkomponenter för att testa om fjädringen i exempelvis BabyDan multilås fungerar.

Operation Clean Sweep partner

BD Plast vill gärna vara en förebild och göra en extra insats för att undvika att plasten hamnar i havet och i naturen. Därför är vi Operation Clean Sweep-partner tillsammans med bland annat LEGO-koncernen, Salling Plast och VELUX.

Som partner är BD Plast förpliktigad att undvika plastsvinn och att utbilda medarbetade i att alltid förebygga, samla upp, rengöra och bortskaffa restdelar av plast.

På så sätt är det en plikt att arbeta mot noll plastsvinn. Det innebär att BD Plast varje dag ser till att alla rester av plast åter används och att ingen plast i produktionen hamnar i naturen eller i världshaven.

Operation Clean Sweep är ett internationellt initiativ som har som syfte att bekämpa att restprodukter från produktionsföretag hamnar i naturen. Initiativet är plastbranschens eget svar på hur plastproduktionen kan undvika att vara en källa till föroreningar.
 

Läs mer om Operation Clean Sweep

 

Nedbrytningsbara säkerhetsprodukter

Hållbarhet är minst lika viktigt för BD Plast som det är för BabyDan. Som en del av BabyDan-koncernen uppfyller och bidrar BD Plast till BabyDans arbete med miljömålen och minimering av miljöpåverkan.

Därför är det BD Plast som gör BabyDans nedbrytningsbara hörnskydd och säkerhetslås. På BD Plast arbetar vi varje dag med att utveckla plast som är så nedbrytningsbart och återvinningsbart som möjligt – och som ändå uppfyller våra stränga krav på att vara den säkraste lösningen till ditt barn.
 

Läs mer om BabyDans nedbrytningsbara nyheter

 

keyboard_arrow_up