Säkerhetsgrindar längst ner i trappan

Barnsäkring av nederdelen av trappan

Trappor är inte lämpliga för små barn och därför är det mycket viktigt att du ser till att ditt barn inte kan gå i trapporna i hemmet.

Du kan använda en säkerhetsgrind för att barnsäkra trappan och förhindra fallolyckor. Med en säkerhetsgrind kan de vuxna enkelt gå i trappan medan de små hålls på säkert avstånd.

Här får du en guide till hur du väljer rätt säkerhetsgrind till nederdelen av trappan.

Varför är det viktigt att ha en säkerhetsgrind längst ned i trappan?

Om ni har en trappa i hemmet är det mycket viktigt att du ser till att ditt barn inte kommer nära trappan och riskerar att trilla ner för den. Därför är det mycket viktigt att montera en säkerhetsgrind i nederdelen av trappan så att du förhindrar potentiella fallolyckor.

Du kan använda en säkerhetsgrind till i stort sett alla trappor oavsett hur breda eller smala de är. Har din trappa runda räckesstolpar eller vill du inte borra hål i dem? Inga problem! Du kan också montera en säkerhetsgrind genom att använda BabyDan trappadapter​.

Se alla grindar till nederdelen av trappan 

Säkerhet hela vägen runt

Alla säkerhetsgrindar från BabyDan är helt fria från hälsofarliga ämnen. Oavsett vilken säkerhetsgrind du väljer kan du vara helt trygg med att använda den.

Alla våra säkerhetsgrindar är faktiskt så säkra att ditt barn till och med kan suga på dem utan att få i sig kemikalier eller andra oönskade ämnen.

Om BabyDan

 

Vilken sorts säkerhetsgrind kan man använda?

Du kan använda både tryckmonterade och väggmonterade säkerhetsgrindar till nederdelen av trappan. Den ena sorten är inte mer säker än den andra så valet beror endast på vilken sort du föredrar.

En tryckmonterad säkerhetsgrind kan vara det bästa om du exempelvis hyr din bostad. Då kan du undvika att borra i räckesstolparna eller i väggen. Om det inte är något problem att borra hål i räckesstolparna eller i väggen kan en väggmonterad säkerhetsgrind vara en bra lösning.

Du bör också välja en säkerhetsgrind som är avsedd för användning i nederdelen av trappan. Det finns en skillnad mellan säkerhetsgrindarna som ska monteras i en dörröppning, högst upp i trappan, längst ner i trappan, runt om en kamin eller genom ett rum som en rumsavdelare. När du väljer en säkerhetsgrind som är gjord för ändamålet uppnår du största möjliga säkerhet för ditt barn.

Lär dig mer om de två olika säkerhetsgrindarna 

Glöm inte trappans ovandel!

Glöm inte att montera en säkerhetsgrind högst upp i trappan. På så sätt är ditt barn helt avskärmat från trappan så att hela trappan är barnsäkrad.

När du ska välja en säkerhetsgrind att montera högst upp i trappan rekommenderar vi att du väljer en väggmonterad säkerhetsgrind.

Lär dig mer om säkerhetsgrindar högst upp i trappan 

Glöm inte att mäta!

Innan du väljer säkerhetsgrind ska du alltid mäta öppningen (det vi kallar ”öppningsmåttet”) som grinden ska täcka. Då kan du nämligen vara helt säker på att den passar. Det gör också att du kan montera grinden korrekt så att den passar så bra som möjligt till ditt barn.

När du ska montera en säkerhetsgrind högst upp i trappan ska du mäta avståndet mellan väggarna eller räckesstolparna.

Om du inte kan borra hål i trappans räckesstolpar kan du använda BabyDan trappadapter. Då kan du enkelt och säkert montera din säkerhetsgrind utan att göra hål i trappans räckesstolpar.

 

Tips: Gör monteringen lekande lätt med Onbox

När du monterar din säkerhetsgrind är det väldigt viktigt att du följer anvisningarna. Då kan du nämligen vara helt säker på att grinden monterats rätt och uppfyller säkerhetsstandarderna. Samtidigt undviker du att det uppstår en potentiellt farlig situation.

Vi tycker att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att montera din säkerhetsgrind korrekt. Därför har vi utvecklat vår egen app Onbox som ger dig videor som guidar dig steg för steg genom monteringen.

Du kan ladda ner Onbox gratis i App Store och Google Play.

Läs mer om Onbox

keyboard_arrow_up