Våra varumärken

Våra fyra varumärken

Här i vår webbshop hittar du inte bara produkter från vårt eget varumärke BabyDan utan också flera andra varumärken. Vi har valt ut tre varumärken som alla gör den säkraste utrustningen till barn i åldern 0–3 år.

Våra tre varumärken är BabyDan, DreamSafe och Bébé-jou. Vi har också valt ut hundgrindsproducenten Scandinavian Pet Design. Du kan läsa mer om dem här nedan eller se de olika varumärkenas produkter i produktkategorierna.

 

BabyDan

BabyDan är ledande i att göra hemmet säkert för de små. Vi är världsledande inom säkerhetsutrustning och barnsäkring eftersom vi alltid eftersträvar att uppnå de senaste standarderna och för att vi använder säkra och hållbara material.

Det är en ära för oss att rusta dig för att ta hand om ditt barn på ett så bra sätt som möjligt så att ni som barnfamilj kan vara 100 % trygga i vardagen. Därför hittar du ett stort urval av säkerhetsgrindar, barnsäkringar och många andra hjälpmedel som gör livet med en liten guldklimp mycket säkrare. Du kan se alla BabyDan-produkter här.

Om oss

Världens mest säkra säkerhetsutrustning till barn

Ditt barns säkerhet är minst lika viktigt för oss på BabyDan som den är för dig. Vi lever för att hjälpa dig med att ta hand om ditt barn på bästa möjliga sätt i hemmet. Därför bildar våra grundvärderingar trygghet, uppfinningsrikedom och ansvar ramarna för alla våra produkter.

Alla våra produkter utvecklas och produceras i Danmark, så att kvalitet, hållbarhet och säkerhet alltid går först. Vi testar också själv våra produkter i vår utvecklingsavdelning så att vi alltid kan vara säkra på att alla produkter lever upp till de senaste standarderna.

När du väljer en produkt från BabyDan vet du att du alltid får dansk design där säkerheten är på topp och som tillverkad av de bästa materialen samt alltid är fri från PVC och andra hälsofarliga ämnen.

Tack vare vår kunskap och expertis om säkerhet för barn är vi medlem i det europeiska utskottet som utarbetar säkerhetsstandarder som gäller för hela Europa. Du kan därför vara helt trygg hos oss och med våra produkter.

BabyDan Testcenter

Säkerheten betyder allt

Säkerheten är påtänkt i varje detalj i alla BabyDan-produkter. Vårt sortiment är mycket omfattande och täcker alla former av säkerhetsutrustning till hem med barn i åldern 0–3 år.

Du hittar allt från sängar och vaggor med madrasser och lakan till badkar och barnstolar. Vårt DNA ligger dock i våra säkerhetsgrindar och små säkerhetslås och barnsäkringar som är vår absoluta kärnprodukter. Det är nämligen de säkerhetsprodukter som vi menar är viktigast för att göra vardagen och livet enklare för dig som förälder.
 

Säkerhetsstandarder

Världens bästa säkerhetsgrindar

Vi är världsmästare i att tillverka säkerhetsgrindar som uppfyller de senaste säkerhetsstandarderna och som är tillverkade av de bästa materialen. Därför kan du vara trygg i att välja från vårt breda urval av säkerhetsgrindar som täcker alla behov och smaker.

Du kan använda en säkerhetsgrind överallt i hemmet på många olika sätt. Oavsett vilken grind du väljer kommer det att skärma av ett område i hemmet som exempelvis en dörr eller en trappa. Det är enormt viktigt att du skyddar ditt barn mot trappor, kaminer, dörrar och kanske fler områden i hemmet som inte är lämpliga för barn.

Du kan välja mellan tryckmonterade säkerhetsgrindar och väggmonterade säkerhetsgrindar så att du hittar precis den grind som uppfyller dina behov.

Alla säkerhetsgrindar är gjorda med en dörr som är otroligt lätt att öppna och stänga för vuxna. Det är nämligen viktigt att säkerhetsgrinden inte blir ett irritationsmoment utan endast en enkel och smart hjälp för hela familjen i vardagen.

De flesta säkerhetsgrindar finns i både svart och vitt så att grinden också passar in i hemmets inredning. Då kan både säkerhet och inredningen vara på topp.

Alla våra säkerhetsgrindar är producerade i vår egen fabrik i Danmark där vi hela tiden undersöker hur vi kan göra säkerhetsgrindarna ännu mer användarvänliga, säkra och miljövänliga.

Liksom alla våra andra produkter är alla säkerhetsgrindarna PVC-fria och fria från andra hälsofarliga ämnen. Vi är ISO 14001-miljöcertifierade vilket innebär att vi håller vårt resurssvinn, energiförbrukning och miljöpåverkan på ett absolut minimum.

BabyDan & hållbarhet

 

Säkerhetslås och barnsäkringar är guld värda

Du ska känna dig trygg i ditt eget hem och du ska känna dig trygg med att ditt barn också är det. Med säkerhetslås och barnsäkringar från BabyDan kan du minska risken för att ditt barn kommer till skada. Då kan du få mer ro i sinnet och i stället njuta av tiden med ditt barn.

Vi har många olika sorters barnsäkringar som kan hjälpa dig att göra hemmet till en trygg plats att leka på. Det är viktigt att du genomsöker alla hemmets rum i barnhöjd och använder säkerhetslås och barnsäkringar på rätt plats och på rätt sätt.

Vi har allt från hörnskydd och fönsterlås till låd-/skåplås och dörrstoppar. Oavsett vilka du väljer är de alla enkla att montera och använda för vuxna.

Vi har precis lanserat en serie av våra små säkerhetsprodukter som är tillverkade av biobaserade material och förpackade i nedbrytningsbara förpackningar. Hållbarhet är nämligen otroligt viktigt för oss på BabyDan och därför menar vi att barns säkerhet och miljövänliga produkter hänger ihop.

Läs mer om våra hållbara nyheter 

 

Scandinavian Pet Design

Om du både har ett barn och en hund i hemmet kan en hundgrind vara en riktigt bra idé. Då kan du se efter både ditt barn och familjens fyrbenta vän vilka inte alltid förstår varandras signaler.

Du kan också få stor glädje av en hundgrind om du inte har barn. BabyDan producerar hundgrindar under namnet Scandinavian Pet Design som är ett sortiment av säkra hundgrindar av hög kvalitet.

När det kommer till din hund är endast det bästa bra nog. Du kan välja mellan tryckmonterade och väggmonterade hundgrindar.

Se alla våra hundgrindar

 

Hundgrindar för alla ändamål

Du kan göra ditt hem säkert för alla familjens medlemmar med en hundgrind från Scandinavian Pet Design som produceras av BabyDan.

På så sätt kan du skilja familjens kelgris från barnen eller så kan du hålla hunden borta från exempelvis köket eller barnrummet – eller både och. En hundgrind är det bästa sättet att öka säkerheten för din hund i hemmet.

Du kan använda hundgrinden för att skydda din hund mot faror och områden i hemmet som den inte bör komma åt. Grinden är en smart och säker lösning eftersom hunden får en tydlig gräns som samtidigt ger den möjlighet att vara med på säkert avstånd.

Familjens fyrbenta vän vill gärna hålla koll på vad dess familj gör även om den inte får vara med. 

Hundgrindar till alla storlekar

Det finns massor med möjligheter med en hundgrind då du kan använda det på olika ställen för olika ändamål. Oavsett var och vad du använder din hundgrind är det viktigt att du överväger hur hög grinden ska vara. Du kan välja mellan två höjder.

Om du har en mellanstor eller stor hund rekommenderar vi att du väljer en hundgrind med höjden 105 cm. Då kan du vara helt säker på att hunden inte kan hoppa över det. Om du har en mindre hund kan du använda en hundgrind med höjden 70,5 cm eller 72 cm.

Hos Scandinavian Pet Design hittar du ett brett urval av hundgrindar och det finns något som passar allas smaker, behov och alla hundraser. Du kan välja mellan en tryckmonterad hundgrind eller en väggmonterad hundgrind.

Med en tryckmonterad hundgrind undviker du att borra hål i väggen eller i dörrkarmen när du monterar den. Det är en fördel att välja en tryckmonterad grind om du gärna vill förlänga den så att den täcker ett brett område. Det är också en fördel om du gärna vill kunna flytta den och ta med den på semestern eller ta bort den när ni inte behöver den.

Hitta rätt hundhage

I Scandinavian Pet Designs sortiment hittar du de populära Flex-hundgrindarna och Flex-hundhagarna. Om du har en Flex hundgrind kan du enkelt omvandla det till en hundhage.

Du kan också köpa en färdig hundhage som du senare kan omvandla till en säkerhetsgrind om det skulle behövas. Det kan exempelvis vara smart att ha en hundhage medan din hund är valp. Då kan du enklare hålla kolla på det lilla busfröet.

När hunden blir större kan du göra om hundhagen till en hundgrind så att du kan hålla hunden borta från till exempel köket. Då kan du ha nytta av din Flex-hundgrind och lekhage i många år.

Endast det bästa är bra nog för din hund

BabyDan står bakom Scandinavian Pet Design och därför kan du vara helt säker på att alla hundgrindar är utvecklade och producerade på ett hållbart sätt.

Vi ger dig de bästa förutsättningarna för att skapa säkerhet i hemmet för både dig, din hund och resten av familjens medlemmar. Hela produktionen av hundgrindar sker i Danmark, vilket innebär att du kan känna dig trygg med att alla grindar är testade och uppnår de senaste och strängaste säkerhetsstandarderna. 

Bébé-jou

Ditt barns säkerhet är minst lika viktig för oss som den är för dig. Därför är Bébé-jou en del av BabyDans sortiment då alla produkter från Bébé-jou är utvecklade och tillverkade med fokus på säkerhet och kvalitet.

Du kan hitta en lång rad produkter från Bébé-jou Care och Bébé-jou LUMA för härliga bad, säkra stunder på skötbordet och enkel potträning för ditt barn.

Se alla Bébé-jou produkter

Bébé-jous produkter är säkra, innovativa och av hög kvalitet

Du kan ge ditt barn den bästa starten i livet med produkter från Bébé-jou Care som är en del av BabyDans sortiment. De håller alla hög kvalitet och uppfyller de senaste säkerhetsstandarderna.

Bébé-jou är ett holländskt familjeföretag som sedan 1949 har designat och utvecklat produkter med fokus på innovation, säkerhet och kvalitet.
 

Gör badstunden och skötstunden enklare

Bébé-jou Care och Bébé-jou LUMA är produktserier inom tillbehör för badstunder och skötstunder med ditt barn. Du kan hitta snygga kvalitetsprodukter från Bébé-jou oavsett om det är till det dagliga badet och blöjbytet eller när ditt barn ska börja potträna.

I BabyDans webbshop hittar du flera olika badkar som gör det enklare att bada ditt barn. En del badkar har en inbyggd termometer medan andra badkar enkelt kan sättas fast på ett badkarsstativ.

Det finns även ett set med kam och borste, ett manikyrset och flera olika badtermometrar som gör det enklare att ge ditt barn en bra badupplevelse. Du kan också köpa till ett badstöd till ditt nyfödda barn.

I vårt Bébé-jou-sortiment hittar du också fina och mjuka skötmadrasser som gör blöjbytena mer bekväma, säkra och trevliga för både dig och ditt barn.

Enkel potträning

När tiden är inne för ditt barn att vänja sig av med blöjan kan du använda en av Bébé-jous många pottor eller toalettsitsar. Du kan också använda en av de fina pallarna som gör det enklare för barnet att nå upp till toaletten. Det gör potträningen mer säker och barnet kommer att känna sig tryggare.

Bébé-jous webbsida

 

DreamSafe

De flesta föräldrar vet att när din lilla guldklimp sover gott så sover du också gott. Därför är det mycket viktigt att du ger ditt barn de bästa förutsättningarna för en god nattsömn. BabyDan har utvecklat DreamSafe för att du ska kunna ge ditt barn en nattsömn med säkerheten i topp.

DreamSafe producerar madrasser, bäddmadrasser och dra-på-lakan som ger ditt barn en säker, sund och bekväm sömn. Därför är alla produkter från DreamSafe skyddande, superergonomiska samt att de är ventilerande.

DreamSafe är ett mycket bra val till barn i alla åldrar och är särskilt ett måste för barn som är sängvätare, lider av allergier eller som sover mycket oroligt.

Se alla DreamSafe produkter

Ge ditt barn säkerhet, god ergonomi och komfort

Du kommer helt säkert uppleva att du sover lugnare och bättre när du vet att ditt barn sover tryggt och gott. Hjälp ditt barn att sova säkert, torrt och ergonomiskt med madrass, bäddmadrass och dra-på-lakan från DreamSafe som BabyDan står bakom.

DreamSafe-serien består av madrasser med bäddmadrass, extra bäddmadrasser och specialtillverkade dra-på-lakan. Vi rekommenderar att du använder både madrass, bäddmadrass och dra-på-lakan för den ultimata upplevelsen.

Tillsammans ger de tre produkterna inte bara en säker, torr och hygienisk sömn för ditt barn utan också riktigt bra komfort och ergonomi. Du kan också nöja dig med bäddmadrassen och dra-på-lakanet om ditt barn redan har en bra madrass.

Det finns ett stort urval av madrasser från DreamSafe i olika storlekar så att du kan hitta en madrass till både bärselen, barnvagnen och sängen.

Bäddmadrassen och dra-på-lakan som är ventilerande

DreamSafe bygger på en unik kombination av säkerhet, ergonomi och komfort. Därför kan alla dra-på-lakan och bäddmadrasser är ventilerande så att ditt barn kan andas fritt även om han eller hon sover med ansiktet nere i madrassen.

Bäddmadrassens speciella teknologi leder bort svett och andra kroppsvätskor från barnet. Samtidigt skyddas madrassen med ett madrasskydd eller ett sängvätarunderlag mot bakterier.

Bäddmadrassens översta material är mycket mjukt så att den känns skön och bekväm att ligga på. Med det ventilerande dra-på-lakanet från DreamSafe ovanpå bäddmadrassen råder inga tvivel om att ditt barn kan andas säkert och sova tryggt och gott.

Den hygieniska och säkra madrassen

De flesta madrasser från DreamSafe har en påsydd bäddmadrass som också fungerar som skydd mot sängvätning.

Madrassen är gjord i flera lager med olika slags skum som tillsammans skapar ett ergonomiskt korrekt stöd och komfort för barnet. Det särskilda överdrag med luftkanaler och lufthål säkerställer en god hygien i madrassen.

Därför är DreamSafe ett särskilt måste för ditt barn om han eller hon lider av allergier. 

Säkerheten på topp

DreamSafes fokus på säkerhet kommer särskilt i fokus i de större madrasserna till spjälsängar och juniorsängar. Här har madrasserna säkerhetskanter i extra fast skum som hjälper ditt barn att ligga i mitten av madrassen.

Kanterna förhindrar också ditt barn från att tumla runt under natten om barnet sover mycket oroligt. Genom att hjälpa ditt barn att bli liggandes i mitten av madrassen kan barnet sova bättre.

Säkerhetskanterna finns på madrasser till sängar med måtten 60x120 cm, 70x140 cm och 70x160 cm, vilket är standardmåtten på spjälsängar och juniorsängar.

keyboard_arrow_up