BabyDan Testcenter

Test, test, test!

När vi säger att vi på BabyDan vill vara ledande inom säkerhetsutrustning till barn, så menar vi det. Därför testar vi allt vi kan i vårt BabyDan Testcenter för att se till att alla våra produkter är blad de säkraste på marknaden.

BabyDan säkerhetsgrindar är några av världens säkraste säkerhetsgrindar – och det arbetar vi varje dag på, så att de förblir så. Därför testar vi våra grindar både i vårt eget BabyDan Testcenter och hos externa europeiska och internationellt ackrediterade testinstitut som TÜV och Bureau Veritas.

Nedan kan du läsa mer om vilka tester vi utför på våra säkerhetsgrindar och varför.

Vi testar för att ge dig de bästa produkterna

På BabyDan vill vi vara ledande inom säkerhetsutrustning till barn. Därför testar vi som bara den i vårt BabyDan Testcenter så att du och ditt barn kan känna er trygga med våra produkter.
 

Om oss

Varför testar vi våra säkerhetsgrindar?

Vi testar alla våra säkerhetsgrindar för att säkerställa att de klarar av att förhindra att ditt barn kommer till skada i hemmet. Vi testar också för att vi är en ansvarsfull producent av säkerhetsgrindar och vi vill vara helt säkra på att du får bäst hjälp med att ta hand om ditt barn.

När vi testar våra grindar testar vi utifrån de teststandarder som myndigheterna använder sig av. De är teststandarder som europeiska säkerhetsgrindar ska testas efter för att uppfylla säkerhetsstandarderna EN 1930 och EN 71.

När en säkerhetsgrind uppfyller en av säkerhetsstandarderna kan du vara helt säker på att grinden är bra för ditt barn. Det kan du vara säker på eftersom du vet att säkerhetsgrinden har genomgått en låg rad tester som undersöker om grinden håller för olika scenarion i vardagen.

Säkerhetsstandarderna är utarbetade efter tusentals statistiska uppgifter om barn, deras storlek, vikt och hur de uppför sig. Därför använder vi de gällande europeiska och amerikanska testerna för att säkerställa att vi alltid erbjuder dig de säkraste och bästa säkerhetsgrinden.
 

Våra säkerhetsstandarder

 

Hur ofta testar vi?

Varje vecka testar vi utvalda säkerhetsgrindar i vårt eget BabyDan Testcenter. Vi testar våra grindar om och om igen för att du alltid ska vara säker på att du får den säkraste säkerhetsgrinden. Varje test utförs av fyra olika medarbetare så att vi kan vara säkra på att vi är så grundliga som möjligt.

Det ligger i BabyDans DNA att vi vill ge dig de absolut bästa förutsättningarna för att ta hand om ditt barn. Därför testar vi utöver det som myndigheter och teststandarder kräver så att vi kan vara 100 % säkra på att våra grindar är världens bästa.

Det är också anledningen till att vi testar grindarna både internt i vårt BabyDan Testcenter och externt hos europeiska och internationellt ackrediterade testinstitut.

Det är inget lagkrav att säkerhetsgrindar ska testas intern i ett företag, men vi har valt att göra det för att vi vill ta det ett steg längre för barnens säkerhet.
 

Lär dig mer om oss

 

Vi använder åtta olika tester för att säkerställa att säkerhetsgrinden kan se efter ditt barn – oavsett hur mycket barnet lutar sig, knuffar och drar i det.

Henrik Pedersen, Konstruktionschef


 

 

BabyDan Testcenters 8 tester

Vi använder många olika tester för att se till att säkerhetsgrinden håller för att ta hand om ditt barn. I vardagen kommer barnet säkert knuffa till den, försöka klättra på den, luta sig mot den och kasta leksaker på den.

Det och mycket mer ska säkerhetsgrinden tåla. Därför har vi åtta olika tester som simulerar ett barns handlingar.

Basketball Test

Om ditt barn springer i full fart mot grinden får det inte välta. Ditt barn kanske också kör in i det med sin cykel eller leksaksbil i förhållandevis hög fart. Oavsett hur och hur snabbt barnet stöter i säkerhetsgrinden ska det hålla för det.

Därför testar vi alla våra säkerhetsgrindar med ett Basketball Test där en basketboll på 10 kilo stöter hårt in i grinden 28 gånger. Vi gör det för att undersöka om man kan välta eller rubba grinden.

Vi testar det på många olika ställen på grinden så att vi är säkra på att grinden inte har några svaga punkter.

Rattle Test

Barn är nyfikna och lär sig genom att gå på upptäcktsfärd. Därför kommer barn säkert att vara nyfiken på det som finns på andra sidan säkerhetsgrinden. Det kan få barnet att skaka i grinden och den ska självklart hålla för det.

Ett Rattle Test simulerar ett barn som skakar och drar i säkerhetsgrinden. Testinstrumentet ska föreställa en hand som skakar i grinden i 8 minuter. Skakningarna sker med en speciell sorts utrustning.

Då kan vi vara säkra på att säkerhetsgrinden klarar alla knuffar, drag och skakningar som det kan utsättas för i vardagen.
 

Se alla våra säkerhetsgrindar här

 

Push-Pull Test

En del barn är små utbrytarkungar som vill prova att komma över på andra sidan säkerhetsgrinden. Därför testar vi på BabyDan Testcenter alla våra grindar med ett Push-Pull Test so ska simulera ett barn som försöker ta sig ut.

Testet simulerar ett barn som drar så hårt i grinden som han eller hon kan. Roboten knuffar med 14 kilo och kör 10 000 gånger fram och tillbaka. Det tar ungefär en dag.

Vi använder testet för att se till att barnet under inga omständigheter kan välta säkerhetsgrinden.

Test för spjälavstånd

Barn är nyfikna och vill säkert undersöka en säkerhetsgrind genom att sticka händerna genom spjälorna. Det kan vara farligt om ett barn kan få igenom hela kroppen mellan spjälorna och särskilt om han eller hon klämmer huvudet.

Därför testar vi spjälavståndet på alla BabyDans säkerhetsgrindar. Då kan vi vara säkra på att barnet inte kan fastna mellan spjälorna. Testerna utförs med en specialtillverkad höftled och testar med 30N i tryck.

Finger entrapment

Det är olyckligt om ditt barn klämmer fingrarna. Det är dessvärre något som de flesta barn någon gång får uppleva. Det kan göra riktigt ont och kan vara farligt.

Vi vill gärna förhindra att ditt barn får klämmer fingrarna i våra säkerhetsgrindar. För att undvika att det sker testar vi för om små fingrar kan komma i kläm i våra säkerhetsgrindar. 

Vi testar grinden ur alla vinklar så att vi kan vara helt säkra på att inga små fingrar kan fastna.

Foot Step Test

Oavsett om du använder en säkerhetsgrind i en dörröppning, i en korridor, längst ner eller högst upp i trappan är det mycket viktigt att ditt barn inte kan få fotfäste och klättra över grinden.

Därför testar vi våra säkerhetsgrindar med ett Foot Step Test som ser till att ett barn inte kan ställa sig på fotplattan och klättra över.

Våra säkerhetsgrindar har en höjd på minst 65 cm och därför kan du vara säker på att ditt barn inte kan klättra över det.

Small Parts Test

De flesta föräldrar vet att barn stoppar allt i munnen. Därför är det extremt viktigt att ditt barn inte kan stoppa saker i munnen som de kan sätta i halsen. Det kan nämligen utgöra en kvävningsrisk.

Alla BabyDans säkerhetsgrindar testas därför för om små delar kan dras av grinden.

Tester för innehållsämnen

När du har små barn i hemmet får det inte finnas något som innehåller skadliga kemikalier. Små barn suger och biter på nya saker när de utforskar sin omvärld. Det kan vara allt från en hand till en leksak.

När du monterar en säkerhetsgrind kommer barnet säkert att gå på upptäcktsfärd vid grinden för att undersöka vad det är.

Därför testar vi alltid våra säkerhetsgrindar för innehållsämnen. Det är otroligt viktigt att ditt barn inte får i sig några oönskade och hälsofarliga ämnen när han eller hon suger på grinden. Du kan nästan inte undvika att din lilla guldklimp suger eller biter lite i det – och det ska självklart gå bra att göra det.

Våra säkerhetsgrindar är faktiskt så säkra att ditt barn till och med kan suga på dem utan att få i sig kemikalier eller andra oönskade ämnen i kroppen.
 

Lär dig mer om vårt arbete med hållbarhet

 

Medlem av urval som gör teststandarder

BabyDan är stolt medlem av urvalet S-286 som utvecklar teststandarder som europeiska säkerhetsgrindar ska genomgå för att uppfylla säkerhetsstandarderna EN 1930 och EN 71.

Idag är det frivilligt för företag att testa sina säkerhetsgrindar efter de gällande säkerhetsstandarderna. Hos BabyDan tycker vi att det är beklagligt att det inte är ett lagkrav att testa säkerhetsgrindar. Därför var vi med och startade de europeiska teststandarderna som gäller idag.

Vi är fortfarande med i urvalet S-286 så att vi fortsatt kan vara med att göra teststandarderna ännu mer strikta – och se till att alla barn kan vara trygga i sitt hem.

När en säkerhetsgrind uppfyller en av säkerhetsstandarderna kan du vara helt säker på att grinden är säkert till ditt barn. Det kan du för att du kan lita på att säkerhetsgrinden har genomgått en lång rad tester som har undersökt alla vinklar och möjliga scenarion som det ska kunna hålla för i vardagen.

Urvalet arbetar för att göra säkerhetsgrindarna så säkra som möjligt genom att ställa krav på säkerhetsgrindarnas teststandarder, bruksanvisningar och varningstexter.

BabyDan är också medlem av urvalet S-256 som gör säkerhetsstandarder till möbler och andra typer av inventarier.
 

Läs mer om våra säkerhetsstandarder

 

Tester är halva arbetet, monteringen utgör resten

Alla säkerhetsgrindar från BabyDan är testade, men de kan endast hjälpa dig att förhindra att ditt barn skadar sig om de är ordentligt monterade. Det är mycket viktigt att du monterar din säkerhetsgrind på rätt sätt för att förhindra olyckor.

Därför har vi gjort det så enkelt för dig att montera din grind som möjligt. Det har vi bland annat gjort genom att alla tryckmonterade säkerhetsgrindar har en säkerhetsindikator som visar när du har monterat den rätt.

Du kan också använda vår Onbox-app till alla våra säkerhetsgrindar. Du kan ladda ner Onbox-appen här.
 

Vad är Onbox?

 

keyboard_arrow_up