Säker semester med barn

Ska din lilla guldklimp följa med på semester? Det är många saker man måste tänka på när man ska åka på semester med sitt barn. Därför har vi samlat några av våra bästa råd för en säker familjesemester här.

Oavsett om det är första gången du ska på semester med småbarn eller om du är rutinerad så kan man vara orolig över hur semestern ska bli så säker och bra som möjligt för hela familjen. Här får du ett tips på vad du kan göra.

1. Hoppa rakt ut!

Det kan vara en överväldigande uppgift att ha med sig barnet på semestern. Det är mycket enklare att passa sitt barn i välkända och barnsäkra ramar där hemma.

Men om man är förberedd och har rätt utrustning ska hela familjen nog ta sig genom semestern på ett säkert sätt. Och kom ihåg: semestern är ju bara en kort period, så du ska nog klara av det.

2. Sikkerhed på køreturen

Det är viktigt att bilresan blir säker för hela familjen. En bra bilbarnstol är självklart enormt viktigt för de små. Läs Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjandes frågor och svar om bilbarnstolar

Det är också viktigt att ditt barn inte blir för varm på bilresan. Det kan du förhindra med solskärmar i bilfönstren så att ditt barn inte får de varma solstrålarna i ansiktet. Det gör resan mer behaglig för både dig och ditt barn.

 

Solskärmar 

3. Sørg for underholdning til køreturen

Det kan bli en lång resa om barnen inte har något att roa sig med i bilen. Det är flera saker som du kan göra för att göra resan rolig och säker.

Du kan till exempel använda en organizer by BabyDan eller Tablet Cover by BabyDan till baksätet så att barnen har leksaker, målarböcker och iPaden inom räckhåll när de är uttråkade. Med en organizer eller tablet cover är barnets saker säkert monterade i bilen så att ni inte har en massa saker liggande omkring er. Det finns också fickor för dricksflaskor och snacks som är riktigt bra att ha redo till barnen.

Det kan också vara en bra idé att planera små överraskningar eller lekar på förhand om barnen börjar tappa tålamodet.

Se tillbehör till bilen

4. Glöm inte resesängen

Det kan vara svårt att hitta en säker säng till ditt barn när ni ska åka bort. Ditt barn kan också ha svårt för att finna ro om han eller hon ska sova i en främmande säng. Därför är en resesäng (även kallad weekendsäng) en superbra och säker lösning.

Med en resesäng har ditt barn en säker säng som är enkel att ta med sig. Du kan enkelt fälla ut den och fälla ihop den igen när den inte används. Den tar inte stor plats när den är hopfälld så den är enkel att ta med i bilen eller på flyget,

Låt ditt barn sova i den ett par gånger innan semestern så att han eller hon känner sig trygg i den. Då är chansen större att ni alla får en god natts sömn.

Glöm inte heller insektsnätet till resesängen så att din lilla guldklimp inte störs av insekter och får myggbett. Insektsnät till resesängen

Weekendsäng by BabyDan 

5. Tillbehör till sulky och barnvagn

En sulky eller barnvagn är supersmart att ha med på semestern. Då kan barnet enkelt vara med på resan och ta sin middagslur utan att du behöver sitta i rummet med barnet.

Det är en bra idé att ta med sig tillbehör till sulkyn eller barnvagnen så att det blir ännu mer säkert och bekvämt för ditt barn att vara i vagnen.

Ett insektsnät är oumbärligt om sommaren så att ditt barn inte störs av insekter under middagsluren. Du kan också med fördel använda en solskärm till barnvagnen eller ett parasoll till sulkyn så att den lilla inte får solen i ögonen och blir för varm.

Se tillbehör till barnvagn och sulky

 

6. Slappna av och njut

Glöm inte att ni är på semester, så försök att slappna av och njuta av den. Det är en unik möjlighet för att få kvalitetstid som familj och om du är väl förberedd ska det nog bli en säker och härlig semester för hela familjen.

keyboard_arrow_up