Säkerhetsgrind som rumsavdelare

Dela av ett rum med en säkerhetsgrind

En säkerhetsgrind är en riktigt bra hjälp för att göra hemmet säkert för ditt barn när han eller hon börjar att krypa på egen hand. En del säkerhetsgrindar kan användas som rumsavdelare så att du kan avskärma ditt barn från områden i hemmet.

Det kan exempelvis vara smart om du vill avskärma en del av ditt kök, vardagsrum eller hall. Då kan den lilla vara i den barnsäkra delen medan du enkelt kan passera säkerhetsgrinden och vara med på båda sidor av grinden.

Läs mer om vilka säkerhetsgrindar du kan använda som rumsavdelare och hur.

Vilka säkerhetsgrindar kan användas som rumsavdelare?

När du vill använda en säkerhetsgrind som rumsavdelare ska du använda en väggmonterad säkerhetsgrind. De väggmonterade säkerhetsgrindarna kan förlängas och täcka ett brett område. Det kan man inte göra med tryckmonterade säkerhetsgrindar eftersom tryckfunktionen inte är stark nog när grinden sträcks ut för långt.

Alla BabyDan Flex- och BabyDan OLAF-säkerhetsgrindar är perfekta som rumsavdelare. Du kan köpa dem i olika längder och du kan köpa till extra förlängare och göra grindarna så långa du vill. Säkerhetsgrindarna och förlängarna är mycket flexibla och kan vinklas för att passa just dina behov. På så sätt kan man använda grindarna på oändligt många sätt, vilket innebär att du helt säkert kan hitta en som passar som rumsavdelare i just ditt hem.

Se alla BabyDan OLAF- och BabyDan Flex-säkerhetsgrindar 

Varför använda en säkerhetsgrind som rumsavdelare?

Med en säkerhetsgrind som rumsavdelare kan du skapa barnsäkra områden medan ni alla fortfarande kan se och höra varandra – oavsett vilken sida av grinden ni är på.

Om du har ett kök med öppen planlösning kan det vara en god idé att avskärma ditt barn från själva köksdelen. Då kan du laga mat utan att behöva oroa dig över var ditt barn är och vilket köksskåp han eller hon just håller på att tömma. Samtidigt kan du enkelt hålla ett öga på ditt barn på andra sidan grinden.

Det kan också vara en fördel att ha en säkerhetsgrind som rumsavdelare i vardagsrummet. Då kan du exempelvis hålla ditt lilla busfrö borta från bokhyllorna och skåpen i vardagsrummet där det kan finnas många spännande saker som ditt barn inte bör få tag i.

Du kan också använda en säkerhetsgrind som rumsavdelare framför ytterdörren. Då kan du enkelt hålla barnet på säkert avstånd från ytterdörren där det kan finnas många saker som inte är avsedda för små barn. Det är exempelvis inte så roligt om ditt barn kan få tag i smutsiga skor.

keyboard_arrow_up