Visste du att våra säkerhetsgrindar i trä är FSC®-certifierade?

Vi tar ansvar för ditt barns säkerhet idag och i framtiden

Därför gör vi endast säkerhetsgrindar i trä som är FSC-certifierade. Det er din garanti at treet kommer fra en mer bærekraftig skogbruk, som säkerställer goda arbetsförhållanden för alla parter i processen från skog till grind.

Med andra ord hjälper du till att djurlivet skyddas och att inte fler träd avverkas än vad skogen klarar av. Samtidigt säkerställs att alla som arbetar med att fälla, transportera och producera träet garanteras en anständig lön och goda arbetsvillkor.

Vi prioriterar hållbara lösningar

Vi anser nämligen att det oskiljaktigt är kopplat till säkerhet. Vi kan inte prata om säkerhet utan att också prata om hållbarhet. Därför använder vi endast FSC-certifierat trä till våra säkerhetsgrindar i trä.

Genom att köpa FSC-certifierade produkter är du med och säkerställer att världens skog också kommer att finnas kvar till kommande generationer.

Läs mer om FSC och deras arbete här.

Här kan du se alla våra trägrindar

Som ju alla är gjorda av FSC-certifierat trä

Grindar som ska skruvas in i väggen

Grindar som bara ska pressmonteras

Vad betyder det att träet är FSC-certifierat?

FCS står för ”Forest Stewardship Council®” och om en vara är tillverkad av FSC-certifierat trä, kan du köpa det med gott samvete.

FSC-certifiering är nämligen din garanti för att träet kommer från en FSC-skog. Här fälls inte fler träd än vad skogen kan reproducera. De personer som arbetar i en FSC-skog är anställda med goda arbetsförhållanden. Det vill säga att de får ordentlig säkerhetsutrustning, lön och att de är utbildade. Dessutom skyddas även djur- och växtliv.

FSC är en internationell och ideell märkning till trä och papper. FSC är den enda globala märkningen till trä som har bred uppbackning från gröna organisationer som WWF, Greenpeace och Verdens Skove, sociala organisationer och verksamheter världen över.

Vill du veta mer om FSC?

Titta då på videon nedan eller besök deras hemsida.

keyboard_arrow_up