Säkerhetsgrindar högst upp i trappan

Barnsäkring till ovandelen av trappan

Trapper er ikke for børn, og derfor er det enormt vigtigt, at

Trappor är inte för barn och därför är det mycket viktigt att du ser till att ditt barn inte har tillgång till trapporna i hemmet. Trappans ovandel är särskilt förknippad med fallolyckor.

Men med en säkerhetsgrind kan du barnsäkra trappan och förhindra olyckor. Då kan de vuxna enkelt gå i trappan medan de små hålls på säkert avstånd.

Läs mer här och få en guide till hur du väljer rätt säkerhetsgrind till ovandelen av trappan.

Se alla grindar för montering högst upp i trappan 

Varför är det viktigt att ha en säkerhetsgrind högst upp i trappan?

Om ni har en trappa i hemmet är det mycket viktigt att du ser till att ditt barn inte kommer nära trappan och riskerar att trilla ner för den. Därför är det mycket viktigt att montera en säkerhetsgrind högst upp i trappan så att du förhindrar potentiella fallolyckor.

Du kan använda en säkerhetsgrind till i stort sett alla trappor oavsett hur breda eller smala de är. Om trappan har runda räckesstolpar kan du också montera en säkerhetsgrind genom att använda  BabyDan trappadapter.

 

Säkerhet hela vägen runt

Du kan vara helt säker på att BabyDans säkerhetsgrindar inte innehåller några som helst hälsofarliga ämnen.

Alla BabyDan säkerhetsgrindar är faktiskt så säkra att ditt barn till och med kan suga på dem utan att få i sig kemikalier eller andra oönskade ämnen i kroppen.

Om BabyDan

 

Vilken sorts säkerhetsgrind kan du använda?

Vi rekommenderar att du använder en väggmonterad säkerhetsgrind högst upp i trappan.

Tryckmonterade säkerhetsgrindar är godkända av internationella testinstitut för användning i trappans ovandel, men för bästa möjliga säkerhet för ditt barn rekommenderar vi på BabyDan de väggmonterade säkerhetsgrindarna. De skruvas nämligen in i väggen eller i trappans räckesstolpar, medan de tryckmonterade monteras genom att tryckas fast mellan väggarna eller räckesstolparna.

Du bör också välja en säkerhetsgrind som är avsedd för användning i trappans ovandel. Det finns en skillnad mellan säkerhetsgrindarna som ska monteras i en dörröppning, högst upp i trappan, längst ner i trappan, runt om en kamin eller genom ett rum som en rumsavdelare. När du väljer en säkerhetsgrind som är gjord för ändamålet uppnår du största möjliga säkerhet för ditt barn.

Lär dig mer om de två olika säkerhetsgrindarna 

 

Glöm inte trappans nederdel!

Montera även en säkerhetsgrind vid foten av trappan så att ditt barn inte kommer åt trappan från nedervåningen.

På så sätt är ditt barn helt avskärmat från trappan och hela trappan är barnsäkrad. Här kan du använda både tryckmonterade och väggmonterade grindar.

Lär dig mer om säkerhetsgrindar till nederdelen av trappa 

Glöm inte att mäta!

Inden du vælger sikkerhedsgitter, skal du altid huske

Innan du väljer säkerhetsgrind ska du alltid mäta öppningen (det vi kallar ”öppningsmåttet”) som grinden ska täcka. Då kan du nämligen vara helt säker på att den passar. Det gör också att du kan montera grinden korrekt så att den passar så bra som möjligt till ditt barn.

När du ska montera en säkerhetsgrind högst upp i trappan ska du mäta avståndet mellan väggarna eller räckesstolparna.

Om du inte kan borra hål i trappans räckesstolpar kan du använda BabyDan trappadapter. Då kan du enkelt och säkert montera din säkerhetsgrind utan att göra hål i trappans räckesstolpar. 

Tips: Gör monteringen lekande lätt med Onbox

När du monterar din säkerhetsgrind är det otroligt viktigt att du följer anvisningarna. Då kan du vara helt säker på att grinden uppfyller säkerhetsstandarderna. Samtidigt undviker du att det uppstår en potentiellt farlig situation.

Vi vill gärna göra det så enkelt som möjligt för dig att montera din säkerhetsgrind korrekt. Därför har vi utvecklat vår egen app Onbox som ger dig videor som guidar dig steg för steg genom monteringen.

Du kan ladda ner Onbox gratis i App Store och Google Play.

Läs mer om Onbox

keyboard_arrow_up