Om BabyDan

Matters of the Heart since 1947

Att bli föräldrar är en fantastisk tid. Men det är också en tid full av oroliga tankar om hur an bäst tar hand om sin lilla guldklimp. Vår främsta uppgift är att hjälpa dig att se efter ditt barn på det mest säkra, funktionella sättet.


 

Precis som barn har vi på BabyDan en naturlig nyfikenhet – vi är nyfikna på hur vi kan skapa den mest säkra och praktiska vardagen för dig och ditt barn så att du kan oroa dig för några saker mindre och kan njuta av tiden tillsammans med ditt barn. Därför är våra egenutvecklade och egenproducerade säkerhetsgrindar världens mest säkra grindar. Och det är vi otroligt stolta över.

Vi utvecklar och producerar också själv små säkerhetsprodukter till hemmet. Dessutom har vi möbler, textilier och tillbehör till barnrum och babyutrustning i alla färger och former. Kort sagt är vi världsledande inom säkerhetsutrustning till barn i åldern 0–3 år. Med mer än 75 år i branschen vågar vi kalla oss själva för en av de stora experterna inom barnsäkerhet.

Vi gör världens säkraste säkerhetsgrindar

Vi är världsledande inom säkerhetsutrustning till barn i åldern 0–3 år. Med mer än 75 år i branschen vågar vi kalla oss själva för en av de stora experterna inom barnsäkerhet.

Vi går ett steg längre för barns säkerhet

Vi hyllar föräldrar som skyddar sina barn och vi hyllar förmågan att ta ett steg längre för dem – det är nämligen det vi gör bäst. Vi är först nöjda när vi har testat långt över säkerhetsstandarderna och över det som förväntas av lagen.

Vi ger oss inte när våra produkter har uppfyllt säkerhetsstandarden. Om kravet säger att en säkerhetsgrind ska klara ett tryck på 100 testar vi grinden med ett markant högre tryck. Det är vårt DNA, för barns säkerhet är det absolut viktigaste för oss på BabyDan. Och vi står fast vid att testa och utveckla tills vi hittar den säkraste och bästa lösningen.

BabyDan Testcenter

Vi har mer än 75 års erfarenhet av barns säkerhet

BabyDan har lite mer ön 110 medarbetare fördelat på kontor och produktion i Låsby, Skovlund och i England. Vi tycker själv att vi ha de bästa medarbetarna som är lojala och ytterst arbetsvilliga.

Vi har medarbetare som har firat 20-årigt, 30-årigt och 40-årigt jubileum på BabyDan, och det talar nog för sig självt – vi ”babydannare” tycker otroligt mycket om och brinner så mycket för att tillhandahålla dig med de bästa säkerhetsprodukterna för ditt barn. Det är vår hjärtefråga.

Vi tar ansvar för ditt barns säkerhet idag och i framtiden

För oss betyder barns säkerhet mer än att skydda dem mot bulor och sår. Vi tror på att säkerhet och hållbarhet hänger samman och därför vill vi vara ledande när det kommer till hållbara och säkra produkter.

Våra säkerhetsgrindar är producerade med material som är så säkra att ditt barn kan suga på grinden utan att få i sig skadliga ämnen – eller ramla ner för trappan och slå sig.

Allt fler av våra små säkerhetsprodukter är biobaserade och alla förpackningar är 100 % nedbrytningsbara. Det innebär att varken ditt barn eller naturen behöver lida när du använder våra skåplås eller hörnskydd som förhindrar att små fingrar kläms och små huvuden får bulor i pannan. Våra egenproducerade produkter innehåller inga skadliga ämnen och ser samtidigt till att våra barn inte kommer till skada.

Alla våra säkerhetsgrindar i trä är FSC-certifierade så att vi ser till att bara använda hållbart trä från hållbara skogar. På så sätt står BabyDan för hållbarhet både direkt och indirekt. Det tycker vi är viktigt, särskilt när det gäller våra barn.
 

BabyDan & hållbarhet

 

Med utgångspunkt i grundvårderingarna trygghet, hållbarhet, uppfinningsrikedom och ansvarär BabyDan synonymt med de högsta kvalitets- och säkerhetsmässiga standarderna

Torben S. Frandsen, Executive Chairman

 
 

Dansk design producerad i Danmark

För att BabyDan skulle kunna utveckla egenproduktionen på dansk mark blev plastföretaget BD Plast grundat 2015 som en del av BabyDan-koncernen. På så sätt blev BabyDan mer självförsörjande inom produktion av plastdelar till BabyDans säkerhetsgrindar och små säkerhetsprodukter.

BD Plast är en plastfabrik med moderna och robotstyrda produktionsmaskiner som producerar plastkomponenter och färdiga säkerhetsprodukter.

Det är också BD Plast som producerar BabyDans nedbrytbara säkerhetslås och hörnskydd. Genom att producera större delen av våra produkter på egen hand i Danmark kan vi i högre grad se till att produktionen håller högsta möjliga kvalitet och tar så mycket hänsyn till miljön som möjligt.

Om BD Plast

Prisvinnande BabyDan-produkter

BabyDan har vunnit otaliga nationella och internationella priser. BabyDans säkerhetsgrind BabyDan Guard Me har bland annat vunnit det internationella och prestigefyllda Innovation Award för Kind + Jugend, som är världens största mässa för babyutrustning. Även BabyDans möbelserie Angel by BabyDan har vunnit ett Innovation Award för Kind + Jugend.

BabyDans Cradle to Cradle-serie med fyra små säkerhetsprodukter har vunnit guld vid en av de mest prestigefyllda prisutdelningarna i världen, International Design Awards (IDA).

Läs mer om våra hållbara guldmedaljvinnare

 

 

Säkerhet till barn i hela världen

BabyDan är ett internationellt företag och säljer säkerhetsprodukter till hela världen. Vi vill hjälpa föräldrar i hela världen med att ge deras barn en säker och bra start i livet.

Därför blir 90 % av allt som BabyDan producerat sålt utomlands. Som internationellt företag och producent är det mycket viktigt för oss att vi uppfyller de strängaste säkerhetsstandarderna och miljöcertifieringarna på internationellt plan – så att vi kan vara säkra på att familjer i hela världen kan få glädje av våra säkerhetsgrindar, säkerhetsprodukter och annan utrustning för barn.
 

BabyDans miljöcertifieringar

 

keyboard_arrow_up