Babynest – Allt du bör veta

Det finns så mycket babyutrustning att man som förälder kan tycka att det är en hel djungel att förstå vad man egentligen behöver, inte minst när man har behov av olika sorters babyutrustning.

Ska man välja en vagga, babynest, lekmatta, spjälskydd eller har man kanske behov av allt på en gång? Ja, det är ju viktigt att man känner sig utrustad 😉

Vad använder man ett babynest till?

Ett babynest är ett självklart val för att få ditt barn att känna sig trygg då den omsluter ditt barn, vilket ger samma trygghet som i mammas mage. Babynestet kan användas till nyfödda barn och fram till ca. 6 månader. Självklart allt efter barnets storlek😊.

Det är det självklara valet för att göra ditt barns säng eller barnvagn mindre medan ditt barn är litet. Dessutom kan den användas till att ligga i bland annat i ett aktivitetsstativ, i lekhagen osv. – ja, möjligheterna är många och bara fantasin sätter gränser för hur du använder just ditt babynest. Den är inte menad att använda i föräldrarnas säng eller för att bära runt ditt barn i.

Babynestet ger dig möjlighet att lägga ditt barn ifrån dig utan att vara orolig över att barnet rullar ut på golvet. Kanten runt om ser till att barnet blir där det ska, samtidigt som den mjuka madrassen säkerställer en god komfort för den lilla. Barnet får aldrig lämnas utan uppsyn i babynestet.

Babynestet har en flexibel användning i hela hemmet vilket för att du kan ta den med dig vart du än är. Det ger en trygghet till dig som förälder att ditt barn alltid kan känna sig trygg oavsett var ni befinner er. Dessutom skyddar kanten på babynestet också ditt barn mot drag så att den lilla inte blir kall.

Rengöring av babynest

Om olyckan skulle vara framme ska du inte bekymra dig för det. De flesta kan tvättas i 40 grader, men kan däremot inte torktumlas då det finns risk för att det krymper. Vi rekommenderar dock inte att själva madrassen tvättas i tvättmaskin. Om det har blivit en fläck på madrassen som du vill ta bort är det en bra idé att använda en fuktig trasa med lite rengöringsmedel och tvätta/badda tills fläcken har gått bort. Låt sedan madrassen torka, eventuellt utomhus.

 

Varför ett babynest?

Ett babynest är fantastiskt för att:

  • Det är enkelt att rengöra
  • Det skapar trygghet för ditt barn
  • Det har många användningsområden
  • Det är mindre risk för att ditt barn rullar ut på golvet
  • Det hjälper till att skapa mer flexibilitet för mamma och pappa
  • Det är perfekt att ta med sig när man ska iväg eftersom det är en bekant och trygg plats för barnet att ligga i. Det är därför enkelt att ta med på semester, weekendresor, till mor- och farföräldrarna m.m.

Vårt urval av babynest

Den danska hälsovårdsmyndigheten rekommenderar att barnen sover på rygg och att man undviker att barnet får det för varmt när det sover. Men i verkligheten rör sig barn i sömnen och därför kan de ibland även hamna i andra positioner än i den man la han eller hon i. Och det är kanske inte alltid på rygg. Därför är det många som tycker om babynest och spjälskydd som andas.

Vår DreamSafe andningsbara cuddle nest är gjort i ett 3D-mönster med stora lufthål som ser till att ditt barn kan andas oavsett om ansiktet ligger nedåt mot madrassen eller in mot sidorna. Den har också ett fastsytt lakan som andas, så att säkerheten är på topp. Svett, urin och reflux transporteras in i materialet så att det inte är i kontakt med den lilla. En av de stora fördelarna med det är att det har ett inbyggt sängvätningsunderlag. Det ser till att vätskor inte förstör madrassen.

Andningsbart cuddle nest by BabyDan är tillverkat i ett material som andas vilket gör att du som förälder inte behöver oroa dig för om den lilla plötsligt lägger sig med ansiktet in mot en av sidorna. Dessutom har babynestet en härlig skummadrass som ger en bra komfort till ditt barn.

Cuddle nest by BabyDan finns i flera olika färger. Har du exempelvis fått en liten prinsessa kan du få babynestet i rosa eller har du fått en liten prins finns det också i blått. Om du hellre vill ha en mer neutral färg finns det också i grått. Det finns något för alla smaker. Babynestet har en härligt mjuk madrass så att ditt barn kan ligga skönt. Det går att ta bort madrassen från babynestet. Botten är av 100 % bomull och har ett vattentätt membran i stil med friluftskläder som andas.

 

keyboard_arrow_up