Så barnsäkrar du ditt hem

Tycker du också att det är svårt att barnsäkra ditt hem? Vi vill gärna hjälpa dig att göra det så enkelt och praktiskt som möjligt. Följ guiden här nedan och gör det så säkert som möjligt så att din lilla guldklimp kan leka och lära sig på ett tryggt sätt i hemmet.

 

Ditt hem i barnhöjd

Titta noga på ditt hem i barnhöjd. Har du trappor, kamin eller skåp som innehåller saker som du gärna vill skydda ditt barn mot?

Kanske har du också saker som du gärna vill skydda mot nyfikna små fingrar – ditt värdefulla porslin eller matvaror som inte ska spridas ut över köksgolvet?

Det är viktigt att du undersöker ditt hem med barnets ögon. Det gör det enklare att genomskåda var du bör använda säkerhetsprodukter.

BabyDan har ett brett urval av produkter som täcker alla farliga situationer som ditt barn kan råka ut för i hemmet. Använd checklistan till varje rum i hemmet här nedan och lär dig mer om hur du kan öka säkerheten i ditt hem.

Se alla våra små säkerhetsprodukter 

Barnsäkring i vardagsrummet 

Vardagsrummet är ofta det rum där familjen tillbringar mest tid i. Därför är det extra viktigt att du ser till att barnsäkra just det här rummet så att ditt barn kan leka tryggt. Det finns många platser i vardagsrummet där små fingrar kan hitta på saker. Här är en lista över de områden och saker som är viktiga att barnsäkra:

 • Stickkontakter
 • Möbler
 • Skåp och lådor
 • TV
 • Fönster
 • Kamin
 • Trappor

Säkerhetsprodukter til vardagsrummet

Stickkontakter 

Stickkontakter är självklart farliga för barn och därför ska du komma ihåg att undersöka hela vardagsrummets stickkontakter. De flesta hem är nämligen fulla av dem. Du kan använda BabyDan kontaktsäkringar till stickkontakterna så att de är enkla att använda för föräldrar, men inte för barn. 

Möbler, skåp, lådor och TV 

I vardagsrummet finns det ofta många stora möbler som bokhyllor, skänkar, vitrinskåp och liknande som kan vara farliga för barn på flera sätt.

Alla möbler med lådor och skåp bör du barnsäkra så att du inte riskerar att ditt barn sprider ut innehållet i hela huset. Det kan också finnas saker som porslin och vaser som kan välta ut i huvudet på barnet om han eller hon kan öppna skåpet. Det kan lätt bli en farlig situation. Du kan förhindra en sådan situation med BabyDan skåplåsBabyDan dubbeldörrslåsBabyDan multilåsBabyDan magnetlås och BabyDan Easy Fix säkerhetslås.

Ditt val beror på vad som passar bäst till dina behov och vilken sorts möbel det är. Du kan läsa mer om de fem olika säkerhetsprodukterna genom att klicka på dem.

Om du har stora möbler i vardagsrummet är det också mycket viktigt att du spänner fast dem i väggen så att de inte kan välta ner över ditt barn. Här kan du använda BabyDan Anti-Tip möbelrem. På samma sätt kan du använda möbelremmen för att se till att tv:n inte kan välja ner över ditt barn.

Fönster 

Om du har fönster med invändiga eller utvändiga gångjärn eller vertikala skjutfönster måste du barnsäkra även dem. Då kan du fortfarande öppna och vädra utan att oroa dig för ditt barns säkerhet. Du kan använda BabyDan fönsterlås. När du har barnsäkrat vardagsrummet kan du med ro i sinnet samla familjen för att mysa, slappna av och leka.

Kamin 

Har du en kamin eller öppen spis i vardagsrummet? Då måste du avskärma den från ditt barn. Det kan du göra genom att använda en BabyDan säkerhetsgrind till kakelugnen eller den öppna spisen. På så sätt kan du avskärma ditt barn från att nå och komma för nära den varma elden och glöden. Oavsett vilken säkerhetsgrind du väljer finns det en dörr i den så att du som förälder enkelt och snabbt kan komma åt ugnen eller spisen.

Trappor 

Om det finns en trappuppgång eller trappnergång i vardagsrummet är det viktigt att du använder en säkerhetsgrind så att ditt barn inte når trappan. Ditt barn kan nämligen riskera att ramla i trappan och slå sig. Med en BabyDan säkerhetsgrind är det enkelt att barnsäkra trappan. Du kan hitta ett brett urval av både säkerhetsgrindar för montering högst upp i trappan och säkerhetsgrindar för montering längst ner i trappan. Då kan du enkelt hitta en grind som passar era behov och inredning.

Barnsäkring i badrummet

I badrummet finns det vanligtvis många stickkontakter och skåp som de små inte ska stoppa fingrarna i. Här får du en lista över det som är viktigt att göra barnsäkert:

 • Stickkontakter
 • Skåp och lådor
 • Fönster

 

Stickkontakter 

Inga barn får vidröra stickkontakterna så du måste komma ihåg att undersöka hela badrummet efter stickkontakter. Du kan använda BabyDan kontaktsäkringar till stickkontakterna så att de är enkla att använda för föräldrar.

Skåp och lådor 

I badrummet finns det vanligtvis många stickkontakter och skåp som små barn inte ska stoppa fingrarna i. Därför bör du barnsäkra alla lådor och skåp med säkerhetslås. Det kan till exempel göras med BabyDan skåplås, BabyDan dubbeldörrslås, BabyDan multilås, BabyDan magnetlås og BabyDan Easy Fix säkerhetslås.

Som du kan se finns det många olika säkerhetslås att välja mellan när du ska barnsäkra skåp och lådor. Ditt val beror på vad som passar bäst till dina behov och vilken sorts möbel det är. Du kan läsa mer om de fem olika säkerhetsprodukterna genom att klicka på dem. 

Fönster 

Om fönstren är i barnhöjd med invändiga eller utvändiga gångjärn eller om de är vertikala skjutfönster i badrummet kan det vara en bra idé att bansäkra dem. Det ger dig möjlighet att vädra utan att behöva bekymra dig om barnets säkerhet. Du kan använda BabyDan fönsterlås.

Barnsäkring i köket

Köket är en plats med massor med saker som kan vara farliga för små nyfikna pojkar och flickor. Det är fullt av lådor och skåp med köksutrustning och mat, kylskåp, frys, ugn och många andra saker som inte är för barn – i alla fall inte utan uppsyn av en vuxen.

Det är därför mycket viktigt att du barnsäkrar ditt kök så att det kan bli ett rum med mys och gemensam matlagning på ett säkert och barnvänligt sätt. Här är det som är viktigt att barnsäkra:

 • Spis
 • Kylskåp och frys
 • Stickkontakter
 • Skåp och lådor
 • Fönster

Säkerhetsprodukter til köket

Spis 

Ett av de farligaste områdena i köket är spisen. Det är mycket viktigt at du avskärmar ditt barn från den varma spisen för att förhindra att barnet bränner sig. Det kan du till exempel göra med BabyDan spisskärm.

Kylskåp och frys 

Ditt barn kan klämma fingrarna i kylskåpets eller frysens dörrar. En annan bra anledning till att barnsäkra kylskåpet och frysen är att du kan vara säker på att barnet inte har tillgång till maten i den. Du kan barnsäkra kylskåpet och frysen med ett BabyDan multilås. Du kan också använda ett BabyDan dubbeldörrslås , om ditt kylskåp eller frys har dubbeldörrar.

Stickkontakter 

Stickkontakter är inget för barn så kom ihåg att undersöka hela köket efter stickkontakter. Det finns ofta fler än du kanske tror.

Du kan använda BabyDan  BabyDan kontaktsäkringar, till stickkontakterna så att de fortfarande är enkla att använda för de vuxna.

 

Skåp och lådor 

Kökets många skåp och lådor med köksutrustning, stekpannor, tunga tallrikar och liknande är förbjudet område för de små. Du kan barnsäkra alla lådor och skåp med säkerhetslås som BabyDan skåplås, BabyDan dubbeldörrslås, BabyDan multilås, BabyDan magnetlås og BabyDan Easy Fix säkerhetslås.

Som du kan se finns det många olika säkerhetslås för barnsäkring av skåp och lådor. Ditt val beror på vad som passar bäst till dina behov och vilken sorts möbel det är. Du kan läsa mer om de fem olika säkerhetsprodukterna genom att klicka på dem.

Fönster 

Ett fönster i barnhöjd kan vara mycket farligt. Ditt barn kan klämma fingrarna eller i värsta fall ramla ut från fönstret.

Du kan använda BabyDan fönsterlås till fönster med invändiga eller utvändiga gångjärn eller vertikala skjutfönster i köket. Det ger dig möjlighet att vädra utan att behöva bekymra dig om ditt barns säkerhet.

Barnsäkring i vardagsrummet

Oavsett om det är ett barnrum, sovrum, grovkök eller kontor bör du barnsäkra alla rum som ditt barn har tillgång till. Om det finns rum eller områden i hemmet som ditt barn inte bör få tillgång till kan du med fördel montera en säkerhetsgrind. Det kan du läsa mer om här (länk: blogginlägget om säkerhetsgrindar). Här får du en lista över de områden som du bör barnsäkra:

 • Dörrar
 • Stickkontakter
 • Skåp och lådor
 • Fönster
 • Möbler och tv

Dörrar 

Du kan använda en dörrstopp för att förhindra att barnet klämmer fingrarna i dörren. Du kan exempelvis använda en BabyDan tvåvägsstopp  eller ett BabyDan fingerskydd. Ditt val beror på vad som passar bäst till dina behov och vilken sorts inredning du har.

Stickkontakter 

Ditt barn får inte vidröra stickkontakterna så du måste komma ihåg att undersöka hela badrummet efter stickkontakter. Det finns ofta fler i varje rum än du kanske tror. Du kan exempelvis använda BabyDan kontaktsäkringar​, till stickkontakterna så att de är enkla att använda för de vuxna.

Skåp och lådor 

I de flesta rum finns det skåp och lådor som säkert innehåller olika saker som du helst inte vill att ditt barn får tag på.

Du kan barnsäkra alla lådor och skåp med säkerhetslås som BabyDan skåplå​s, BabyDan dubbeldörrslås , BabyDan multilås, BabyDan magnetlås och BabyDan Easy Fix säkerhetslås.

Det finns många olika säkerhetslås och många sätt att barnsäkra skåp och lådor. Ditt val beror på vad som passar bäst till dina behov och vilken sorts möbel det är.

 

Fönster 

Ett fönster i barnhöjd kan vara mycket farligt för ditt barn. Han eller hon kan klämma fingrarna eller i värsta fall ramla ut från fönstret. Du kan använda BabyDan fönsterlås  till fönster med invändiga eller utvändiga gångjärn eller vertikala skjutfönster i köket. Då kan du vädra utan att oroa dig för ditt barns säkerhet. 

 

Möbler och tv 

Om du har stora möbler i ett rum är det viktigt att du spänner fast dem i väggen. Då förhindrar du att de kan välja över ditt barn.

Du kan använda BabyDan Anti-Tip möbelrem . Du kan också använda möbelremmen för att se till att tv:n inte kan välta ner över ditt barn.

Säkerhet i hemmet 

Det sker dessvärre en del olyckor med barn i hemmet och en hel del statistik pekar på att de flesta barnrelaterade olyckor faktiskt sker i hemmet. Små barn är naturligt nyfikna och vill gärna utforska världen. Som förälder vill vi självklart se efter våra barn i så stor utsträckning som möjligt under den här fasen.

Har du trappor, kamin eller kanske skåp och lådor med innehåll som inte är för de små? BabyDan har ett brett urval av säkerhetsprodukter som kan hjälpa dig att undvika farliga situationer. Då kan ditt barn bejaka sin naturliga leklust i en säker omgivning.

 Se alla våra små säkerhetsprodukter här 

Barnsäkring ska bara enkelt och praktiskt

Innan du hinner blinka har ditt barn börjat krypa runt och utforska hemmet på egen hand. Det kommer som en chock för de flesta föräldrar hur snabbt barnet lär sig att öppna luckor, lådor, dörrar och skåp. Därför är det viktigt att du blixtsnabbt kommer igång med att barnsäkra hemmet. Du kan faktiskt inte starta för tidigt med att barnsäkra hemmet.

I en stressig vardag är det svårt att komma ihåg alla regler och därför är barnsäkringar som en skänk från ovan. Det hindrar barnet från att få tillgång till det som inte är säkert för små fingrar. På så sätt hjälper barnsäkringarna dig med att se efter ditt barn så att du inte hela tiden behöver vara på din vakt.

Det behöver inte vara besvärligt att barnsäkra hemmet. Det finns också många fördomar om att barnsäkringar och säkerhetslås är stora och klumpiga och utgör hinder i vardagen. De fördomarna vill BabyDan gärna göra upp med. BabyDan utvecklar och producerar själv barnsäkringar som hjälper dig att se efter ditt barn. På ett enkelt och praktiskt sätt. De är enkla att montera och de är små och enkla så att de passar in i inredningen.

keyboard_arrow_up