Så väljer du hundgrind

Höj säkerheten med en hundgrind

Med en hundgrind kan du göra ditt hem säkert för hela familjen – även för den fyrbenta medlemmen.

Oavsett hur goda vänner ditt barn och hunden är måste man då och då skilja dem åt. Med en hundgrind är det enkelt att utestänga hunden från vissa rum eller områden i hemmet. Det kan också vara en smart lösning för att ge hunden sitt eget område i hemmet där den kan få lugn och ro.

Läs vidare och lär dig mer om hur du väljer rätt hundgrind.

Vad är skillnaden på en säkerhetsgrind och en hundgrind?

På BabyDan tillverkar vi hundgrindar under märket Scandinavian Pet Design. Alla hundgrindar innehåller namnet ”Pet” i namnet.

En hundgrind är högre än en vanlig säkerhetsgrind. Då kan du vara säker på att hunden inte kan hoppa över grinden, oavsett hur stor den är.

Alla våra hundgrindar är godkända enligt de senaste standarderna för säkerhetsgrindar så att hundgrindarna uppfyller samma krav som våra vanliga säkerhetsgrindar. Det går alltså bra att använda en hundgrind för att hålla ditt barn åtskilt från din hund.

Se alla hundgrindar

Var kan jag använda en hundgrind?

Precis som med en vanlig säkerhetsgrind kan du också montera en hundgrind på många olika platser i hemmet och för olika ändamål.

Du kan montera den i en dörröppning, i en gång, vid en trappuppgång eller trappnedgång eller som en rumsavdelare i ett rum. Oavsett vad du använder din hundgrind till är det den bästa och mest praktiska lösningen för att höja säkerheten i hemmet för din hund.

Du kan montera hundgrinden i en dörröppning eller i en gång om du vill skydda hunden mot områden i hemmet som den inte bör få tillgång till. Det kan till exempel vara kontoret eller barnrummet.

Du kan också välja att montera en hundgrind i en dörröppning för att skapa ett område för hunden. Du kan till exempel montera en hundgrind i dörröppningen till grovköket om det är hundens rum. Då kan den vara i grovköket samtidigt som den kan se allt familjen gör.

Du kan också montera en hundgrind som en rumsavdelare i grovköket så att du och hunden har varsin del av rummet. Du kan också använda grinden som en rumsavdelare till exempelvis köket eller en del av vardagsrummet.

Du kan montera en hundgrind högst upp och längst ner i trappan så att hunden inte kan gå i den. Det är inte bra för alla hundar att gå i trappor då det sliter på deras rygg och höfter.

Oavsett var och hur du använder hundgrinden är det en smart och säker lösning eftersom hunden får en tydlig gräns som samtidigt ger den möjlighet att vara med på säkert avstånd.

Så väljer du rätt hundgrind

När du ska välja hundgrind är det viktigt att du först mäter hur bred den ska vara. Det är också viktigt att du väljer en hundgrind som passar hundens storlek.

Hundgrindar från Scandinavian Pet Design finns i höjderna 105 cm, 72 cm och 70,5 cm. Vi rekommenderar att du väljer den högsta modellen om du har en mellanstor eller stor hund. Då kan du vara helt säker på att hunden inte kan hoppa över den. Om du har en mindre hund kan du använda en hundgrind i någon av de två lägre modellerna.
Du kan välja mellan en tryckmonterad hundgrind eller en väggmonterad hundgrind. Med en tryckmonterad hundgrind undviker du att borra hål i väggen eller i dörrkarmen när du monterar den. Det är också en fördel om du gärna vill kunna flytta den och ta med den på semestern eller ta bort den när ni inte behöver den. Det är en fördel att välja en väggmonterad hundgrind om du gärna vill förlänga den så att den täcker ett brett område.

Alla hundgrindar från Scandinavian Pet Design är helt fria från skadliga ämnen. Din hund kan därmed slicka på grinden utan att få i sig oönskade kemikalier.

Gör om din hundgrind till en hundhage – och tvärtom

Om du har en Pet Flex-hundgrind från Scandinavian Pet Design kan du göra om den till en Pet-hundhage som du också kan köpa som en färdig hundhage.

Se hundhage svart

En hundhage är idealisk för din hund medan den är valp eftersom den ger hunden en säker lekplats och viloplats. Det är smart när du inte kan hålla ögonen på det lilla busfröet hela tiden. Då kan du vara säker på att den inte får tag i sladdar och andra saker som inte är avsedda för hundar.

När din valp håller på att växa ur hundhagen kan du göra om den till en säkerhetsgrind. Då kan du ha nytta av din Flex-hundgrind och lekhage i många år.

 

keyboard_arrow_up