Säkerhetsgrindar till dörrar

Avskärma ditt barn från icke-barnvänliga rum

Med en säkerhetsgrind till dörren kan du enkelt och säkert förhindra att ditt barn får tillgång till rum som inte är barnvänliga.

Det kan också vara en bra idé att ha en säkerhetsgrind i terrassdörren så att ditt barn inte kan gå ut i trädgården utan uppsyn.

En annan praktisk fördel med en säkerhetsgrind i dörren är att du kan hålla dörrarna öppna utan att behöva oroa dig för att ditt barn tar sig ut till områdena bakom dörren. Då kan du även vädra utan att riskera att ditt barn springer ut.

Läs mer här och få en guide till hur du väljer rätt säkerhetsgrind till en dörr.

Varför är det viktigt med en säkerhetsgrind i dörren?

Om du behöver avskärma ett rum för ditt barn är en säkerhetsgrind en smart och säker lösning.

Du kan använda en säkerhetsgrind till i stort sett alla dörrar oavsett hur bred eller smal den är och oavsett om det är en terrassdörr eller en dörr in till ett rum. Kom bara igår att BabyDans säkerhetsgrindar är för inomhusbruk.

Kom också ihåg att om du vill montera en säkerhetsgrind i en dörr är det viktigt att du väljer en säkerhetsgrind som är anpassad för just det.

Det finns en skillnad mellan säkerhetsgrindarna som ska monteras i en dörröppning, högst upp i trappan, längst ner i trappan, runt om en kamin eller genom ett rum som en rumsavdelare.

Se alla grindar till dörrar  

Säkerhet hela vägen runt

Oavsett vilken säkerhetsgrind du väljer att montera vid dörren kan du vara säker på att den inte innehåller några hälsofarliga ämnen.

Alla BabyDan säkerhetsgrindar är faktiskt så säkra att ditt barn till och med kan suga på dem utan att få i sig kemikalier eller andra oönskade ämnen i kroppen.

Om BabyDan

 

Vilken sorts säkerhetsgrind kan man använda?

Du kan använda både tryckmonterade och väggmonterade säkerhetsgrindar till en dörr. Den ena sorten är inte mer säker än den andra så valet beror endast på vilken sort du föredrar.

Om du till exempel hyr din bostad kan en tryckmonterad säkerhetsgrind vara det självklara valet om du vill undvika att borra i dörrkarmarna eller i väggen.

Om du bor i eget hus kan en väggmonterad säkerhetsgrind vara en bra lösning om du vet att ni vill använda säkerhetsgrinden i dörren i flera år.

Lär dig mer om tryckmonterade och väggmonterade säkerhetsgrindar

Glöm inte att mäta!

Innan du väljer säkerhetsgrind ska du alltid mäta dörröppningen (det vi kallar ”öppningsmåttet”) som grinden ska täcka. Då kan du nämligen vara helt säker på att den passar. Det ser också till att du kan montera det korrekt så att det passar så bra som möjligt för ditt barn.

Om du vill ha en säkerhetsgrind i en dörr ska du mäta avståndet mellan dörrkarmarna. De allra flesta säkerhetsgrindar ska monteras på insidan av dörrkarmen.

En del säkerhetsgrindar kan också monteras på yttersidan. Det gäller BabyDan EBBA, BabyDan ALMA, BabyDan Guard Me, BabyDan FlexiFit, BabyDan ELIN och alla BabyDan OLAF och alla BabyDan Flex.

Tips: Gör monteringen lekande lätt med Onbox

När du monterar din säkerhetsgrind är det otroligt viktigt att du följer vägledningen. Annars uppfyller grinden inte säkerhetsstandarden och det finns risk för att det kan uppstå en potentiellt farlig situation.

Vi vill gärna göra det så enkelt som möjligt för dig att montera din säkerhetsgrind korrekt. Därför har vi utvecklat vår egen app Onbox som ger dig videor som steg för steg guidar dig genom monteringen. Du kan ladda ner Onbox gratis i App Store och Google Play.

Läs mer om Onbox

keyboard_arrow_up