Integritetspolicy

Baby-dan.se respekterar alla önskningar om att hemlighålla personuppgifter som anges online. Vi är också uppmärksamma på behovet av skydd och ansvarsfull behandling av alla personliga uppgifter som vi mottar.

Om du inte kan acceptera vår integritetspolicy ber vi dig att inte använda denna webbsida.

Syftet med registreringen och behandlingen av personuppgifter är att kunna leverera köpta varor till dig samt hjälpa till vid eventuella fel och brister i förbindelse med beställning och leverans.

Du har alltid rätt att:

  • Få veta vilka personuppgifter baby-dan.se har registrerat om dig
  • Få okorrekta, ofullständiga eller irrelevanta personuppgifter rättade
  • Få dina registrerade personuppgifter flyttade till tredje part
  • Be om att få dina personuppgifter raderade
  • När du handlar i webbshoppen på baby-dan.se använder vi cookies.


Genom att använda denna webbsida accepterar du att vi behandlar dina personuppgifter i förhållande till denna integritetspolicy.

Inga personliga uppgifter som registreras på baby-dan.se blir någonsin överförda, sålda eller tillgängliggjorda för tredje part. All information lagras på ett säkert sätt och är endast tillgänglig för betrodda medarbetare på baby-dan.se.

I samband med eventuell elektronisk betalning används en säkert krypterad metod genom webbshopsystemet. Det är en godkänd tjänst som är godkänd av den danska certifieringen E-mærket.
 

Insamling och behandling av personuppgifter

Personuppgifter innefattar alla uppgifter som används för att indentifiera en person som för- och efternamn, ålder, kön, privatadress, e-postadress, telefonnummer eller andra kontaktuppgifter.

Du kan i regel få tillgång till webbsidan utan att berätta för oss vem du är eller ge ut personliga uppgifter om dig själv. Vi har dock användning för vissa personuppgifter för att kunna betjäna dig och/eller leverera nyheter och andra tjänster till dig.

Vi samlar in och behandlar följande uppgifter om dig:

  • Personuppgifter du anger när du betalar för ett köp
  • Personuppgifter du anger i samband med ett klagomål eller återkoppling
  • Personuppgifter du anger via webbplatsen eller på annat sätt
  • Vi samlar endast in de uppgifter som är nödvändiga för att leverera den tjänst som du efterfrågar (till exempel namn, e-postadress eller telefonnummer). Vi samlar inte in personuppgifter som kan spåra dig som person från tredje part om besökande.


Personuppgifter som anges på den här webbsidan vidarebefordras endast till:

  • Företagets interna avdelningar
  • Utvalda och betrodda tredjeparter som använder dina personuppgifter för att leverera varor eller servicetjänster som du har beställt
  • Utdragsregister i samband med gällande lagstiftning om en kund utövar missbruk eller svindel mot oss
  • För att kunna vidareutveckla och förbättra vår webbsida för vi statistik över hur besökarna använder sidan. Statistiken används uteslutande för att till exempel se vilka sidor och webbläsare som våra besökare använder mest.


Vi använder Google Analytics för insamling av besökarstatistik och vidarebefordrar dem i form av IP-adresser till Google Analytics.

Google kan vidarebefordra informationen till en tredje part om lagen kräver detta, eller till en tredje part som utför uppgifter för dem. Integritetsvillkoren för Google Analytics hittar du här.

Lagring av personuppgifter

De insamlade personuppgifterna lagras på servrar i Danmark. En del personuppgifter administreras av en tredje part (uppgiftsbehandlare) som behandlar personuppgifter å våra vägnar enligt denna integritetspolicy och fällande lagstiftning om skydd av personuppgifter.

Du kan alltid bli upplyst om vilka uppgifter vi har registrerat om dig genom att kontakta oss på den angivna e-postadressen eller telefon.

Cookies

Shoppingsystemet använder så kallade cookies för att styra innehållet i varukorgen. 
Under ett köp ber vi om namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Denna information används uteslutande för behandling av beställningen. Informationen överförs och lagras elektroniskt i okrypterad form och behålls i 5 år. Själva ”kontraktet” (köpavtalet) lagras inte hos baby-dan.se på ett sätt så att du senare kan logga in och se eller ändra din status.

Dessutom registrerar vi IP-adressen därifrån ett eventuellt köp görs. Informationen har vanligtvis inga användningsområden men kan användas i en eventuell policyundersökning. 

Man kan dessutom valfritt få sin e-postadress på en mejllista på baby-dan.se så att man löpande får nyheter och annan information från baby-dan.se Denna service kan avslutas och påbörjas när som helst och hur många gånger som helst.

I linje med personuppgiftslagen upplyser vi på förfrågan om registrerade uppgifter. På bakgrund av eventuella invändningar gör vi raderingar i de omfång som önskas.

Loggstatistik används på baby-dan.se och innebär att ett statistiksystem samlar information som kan ge en statistisk bild av hur många besökare som webbsidan har haft, var de kommer ifrån, på vilken del av sidan de lämnade och liknande. Loggstatistiken används med syftet att optimera webbsidan och dess funktionalitet.

 

Användning av cookies

Utöver de personuppgifter som du själv anger i samband med köp, anmälan till nyhetsbrev och andra tjänster, använder vi cookies.

En cookie är en datafil som vi lagrar på din hårddisk. En cookie är inte ett program och innehåller inte virus. Cookies identifierar inte dig som användare, utan din användning av webbsidan. Det vill säga att cookies känner igen din navigering på webbsidan, kommer ihåg om du är inloggad, vad du har lagt i varukorgen och så vidare. Cookies behövs för att få en webbsida att fungera och de hjälper oss att optimera och anpassa den till dina behov och intressen. En cookie är beteckningen för en fil som placeras på din egen dator. Det är möjligt att be systemet att lägga till sina egna adressuppgifter till nästa besök. Om man önskar att senare radera denna information kan det göras via webbläsarinställningarna. I Internet Explorer sker det exempelvis via menyn ”Funktioner” och under ”Internetinställningar”.

Du kan när som helt ta tillbaka ditt samtycke om behandling av personuppgifter. Detta påverkar inte lagligheten av behandlingen hittills utan baseras på samtycket innan du tog tillbaka det.

Dataansvarig är

Baby Dan A/S
Mosegårdsvej 5
DK-8670 Låsby
Danmark
CVR-nr: 16092045

Frågor, anmodan, begäran eller meddelanden om personuppgifter ska ske skriftligt till kundservice på shop@baby-dan.se.

Klagomål på Baby Dan A/S behandling av personuppgifter kan skickas till:

Datatilsynet
Borgergade 28, 5
DK-1300 Köpenhamn K
Danmark
dt@datatilsynet.dk
www.datatilsynet.dk​​​​​​​

Webbsidan använder följande cookies: 

Obligatoriska cookies

Obligatoriska cookies är nödvändiga för att få webbsidan att leverera de tjänster du efterfrågar. Dessa cookies placeras av webbplatsen och används till exempel för att känna igen dig när du rör dig på webbplatsen och kommer ihåg om du är inloggad. Denna typ av cookies raderas automatiskt när du stänger ner din webbläsare. 

Preferenscookies

Preferenscookies används för att komma ihåg dina preferenser på webbsidan så som språk eller val som gör navigationen enklare. Dessa cookies placeras av webbsidan och syftet med dem är att förbättra användarupplevelsen på webbsidan. Preferenscookies sparas på din dator och löper ut efter ett särskilt datum/tidsintervall. 

Google Analytics-cookies 

Google Analytics-cookies används för insamling av besöksstatistik. Dessa cookies samlar in information om din användning av webbsidan, inklusive din IP-adress. Du kan alltid välja bort cookies från Google Analytics med följande verktyg: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout 

Marknadsföringscookies

Marknadsföringscookies används för att följa dina sökningar och läsvanor med syftet att visa dig riktad reklam i till exempel annonser. Dessa cookies samlar in data som kan innehålla personligt identifierbara uppgifter. Varje uppgift som lagras med hjälp av dessa cookies kan delas med tredje part.

Så raderar du dina cookies

Om du inte vill att vi placerar cookies på din dator kan du stänga av användningen av cookies i din webbläsare. Se hur du gör här

keyboard_arrow_up