Tillbehör till säkerhetsgrind

Tillbehör för varje behov

Du kan hitta många tillbehör till din säkerhetsgrind som gör det möjligt att montera den i även de svåraste dörröppningarna.

Använd tillbehör så att grinden kan monteras på en trappa, räckesstolpe eller pelare. Du kan också använda tillbehör som gör det möjligt att flytta din väggmonterade säkerhetsgrind. Du kan också använda tillbehören till att förlänga och förkorta grinden.

Läs mer om tillbehören och de olika möjligheterna här nedan.

Trappadapter

Vill du kunna montera din säkerhetsgrind mellan en vägg och en rund eller fyrkantig räckesstolpe? Då ska du använda en trappadapter från BabyDan. Den har en plan yta så att du kan montera din grind utan att förstöra ledstången och utan att borra i räckesstolpen.

Du kan använda trappadaptern till både tryckmonterade och väggmonterade säkerhetsgrindar. Trappadaptern passar till de flesta sorters trappor.

Tips: använd Onbox-appen för att få extra hjälp med monteringen av trappadaptern.

BabyDan trappadapter

 

Y-adapter

Vill du gärna montera din säkerhetsgrind på en trappas räckesstolpe eller i en pelare? Då är BabyDans Y-adapter lösningen för dig. Den gör det nämligen möjligt för dig att montera din säkerhetsgrind på en rund yta utan att borra.

Beslaget är belagt med gummi så att det inte efterlämnar några repor på räckesstolpen eller pelaren.

Om du har en BabyDan Maja- eller BabyDan LISE-säkerhetsgrind ska du vara uppmärksam på att du inte kan montera Y-adaptern på samma sida där grindens handtag sitter.

Tips: Y-adaptern levereras i en 100 % nedbrytningsbar förpackning som är Cradle to Cradle-certifierad. Det innebär att förpackningen kan brytas ner naturligt och efterlämnar inga spår när den slängs. Du kan läsa mer om Cradle to Cradle här.

BabyDan Y-adapter 

BabyDan väggbeslag

Vill du kunna flytta din väggmonterade BabyDan OLAF- eller BabyDan Flex-säkerhetsgrind från en plats till en annan? Det kan du med BabyDan väggbeslag. De ska monteras i väggen med skruvar vilket gör att du fritt kan klicka på och av din säkerhetsgrind på beslagen som du vill – beslagen sitter kvar på väggen när du flyttar grinden.

Det är en god idé att ha väggbeslag till de områden där du gärna vill kunna använda din säkerhetsgrind. Du kan till exempel ha väggbeslag hemma och i sommarstugan så att du kan använda grinden både hemma och på semestern.

Väggbeslagen passar till alla BabyDan OLAF- och BabyDan Flex-säkerhetsgrindar samt alla medium och large förlängningssektioner med eller utan dörr. De finns i vitt och svart så att de passar till de flesta av BabyDans säkerhetsgrindar.

Tips: du kan också använda väggbeslagen till att göra om din BabyDan-lekhage till en säkerhetsgrind.

BabyDan väggbeslag

Förlängare – gör din säkerhetsgrind längre

Vill du förlänga din säkerhetsgrind? Inga problem! Du kan använda en förlängare till din säkerhetsgrind så att den passar precis till rätt dörröppning.

Det kan vara smart om du ska använda säkerhetsgrinden på en ny plats, exempelvis om ni ska flytta.

Var uppmärksam på att inte alla säkerhetsgrindar kan förlängas och att inte alla förlängare passar alla sorters säkerhetsgrindar. Lär dig mer om hur du kan förlänga din säkerhetsgrind här.

Se alla förlängare

Reduce A Gate – gör din säkerhetsgrind kortare

Vill du göra din tryckmonterade säkerhetsgrind kortare? Då ska du använda Reduce A Gate-setet. Med det här setet kan du förkorta din säkerhetsgrind oavsett vilken sorts tryckmonterad säkerhetsgrind du har. Setet finns i en stor och i en liten version.

Se Reduce A Gate

Fotplattor

Vill du undvika att slå i tårna i din tryckmonterade säkerhetsgrind? Lägg till en fotplatta så skyddar du familjens fötter och tår.

Det är enkelt att montera fotplattorna och du kan ta bort dem igen när du behöver.

BabyDan fotplattor

keyboard_arrow_up