Nyhet: Säkerhetsprodukter i Cradle to Cradle-förpackning

Upptäck vår helt nya serie av säkerhetslås och andra små säkerhetsprodukter som är utvecklade med fokus på hållbarhet och säkerhet. Våra små nyheter är förpackade i 100 % nedbrytbara förpackningar så att du inte efterlämnar några skadliga kemikalier eller andra oönskade ämnen i vår jord när du slänger förpackningen. På så sätt kan du både ta hand om din lilla guldklimp och vår fina planet.

Säkert, grönt och användarvänligt

För oss hänger bra design ihop med ansvar för både miljö och människor. Vi har sett över möjligheterna att använda förnybara resurser både i produkter och förpackningar. Med utgångspunkt i hållbarheten har vi utvecklat en produktserie som för tillfället består av fyra produkter. Den ena produkten, BabyDans Corner Guard hörnskydd, har precis lanserats som den första säkerhetsprodukten som är tillverkad av biobaserat och återvunnet material. Produkten är 100 % biobaserad och reducerar därmed användningen av fossila bränslen och utsläppet av växthusgaser.

 

Ta mig direkt till nyheterna

 

Säkerhet ska vara hälsosamt

På BabyDan tar säkerheten på stort allvar – särskilt när det gäller barns hälsa. Vi arbetar ständigt med att reducera kemikalier i våra produkter och att undvika att släppa ut farliga ämnen under produktionen.

Våra produkter är så långt som möjligt livsmedelsgodkända och vi använder inga skadliga kemikalier. Det betyder att ditt barn faktiskt kan suga på och bita i produkterna utan att få i sig några hälsofarliga ämnen.

Vi vet att barn suger och biter på det mesta för att lära sig och utvecklas. Därför är det mycket viktigt för oss på BabyDan att barn kan lära sig och utvecklas på ett sätt utan att du som förälder ska vara rädd för barnets hälsa och säkerhet. För att undvika hormonstörande och cancerframkallande ämnen är alla säkerhetsprodukter testade och godkända, fria från bisfenol A, ftalater och PVC.

 

Förpackade i världens mest miljövänliga förpackningar

BabyDans små säkerhetsprodukter är packade i Cradle to Cradle-certifierade förpackningar som är 100 % nedbrytbara och 100 % återvinningsbara. Vanligtvis består upp till 25 % av förpackningen av lim, färg och liknande som inte kan återvinnas.

Det står i klar konstrast till våra Cradle to Cradle-certifierade förpackningar som genomgår de strängaste kraven för både produkter och processer. Om du gräver ner förpackningen i jorden löses den faktiskt upp inom 7–8 veckor.

Även installationsanvisningarna är tryckta på Cradle to Cradle-certifierat papper och är precis som förpackningarna helt fria från skadliga ämnen. Allt ingår i naturens kretslopp efter användning. Inget går till spillo. Allt är en resurs. Det tycker vi är säkerhet och hållbarhet på högsta nivå.

Lär dig mer om Cradle to Cradle

BabyDan Supreme – så skyddar du dig

De flesta nyblivna föräldrar (och de som blir föräldrar för andra och tredje gången och så vidare) är inte alltid uppmärksamma på alla faror som lurar i hemmet för deras barn. Baserat på vår kunskap om de vanligaste olyckorna i hemmet har vi sammansatt vårt nya startset BabyDan Supreme.

BabyDan Supreme är ett startset som ska göra en säker start så enkel som möjligt. BabyDan Supreme består av åtta av våra allra bästa små säkerhetsprodukter som är utvalda för att ge familjer med små barn ett allround-set. Setet inkluderar BabyDan fönstersäkring som är testad och godkänd samt en Anti-tip-säkring som förhindrar möbler att välta. Multilåset, som säkrar lådor, dörrar, tvättmaskinen, mikrovågsugnen och till och med toaletten. Även BabyDans första biobaserade produkt som tillverkas i Danmark medföljer.

Liksom de övriga små säkerhetsprodukterna är startsetet 100 % nedbrytningsbart och Cradle to Cradle-certifierat. Alla skadliga kemikalier och tungmetaller är uteslutna ur produktionen av papper, kartong, bläck, lim och liknande.

Vi använder också bara trä från hållbara FSC-skogar. Oavsett om kartongen återvinns genom det etablerade pappersinsamlingssystemet eller ingår i naturens cykel som kompost efterlämnar den 0 % skadligt avfall.

Köp BabyDan Supreme här

Låt oss alla skapa ett säkert hem för de små

Barnsäkringar för hemmet hamnar oftast längst ner på inköpslistan när man skaffar saker till det nya lilla knytet. Faktum är att det sker fler olyckor som involverar små barn i hemmet än på andra platser. Men lyckligtvis kan många av olyckorna undvikas. Det är vår förhoppning att vi med lanseringen av nya miljövänliga säkerhetsprodukter kan öka medvetenheten om de farliga situationer som kan uppstå för små barn i sitt eget hem, hos mor- eller farföräldrarna och i andra hem.

Lär dig mer om vårt arbete med hållbarhet

 

keyboard_arrow_up